Bamboehut in Pai! - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Lieke Kooyman - WaarBenJij.nu Bamboehut in Pai! - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Lieke Kooyman - WaarBenJij.nu

Bamboehut in Pai!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Lieke

17 December 2008 | Thailand, Singburi

3 uur geleden ben ik aangekomen in Pai. Een stadje helemaal in het noorden van Thailand, in de bergen en zo koud!
donderdag ochtend gingen we weg van Koh Phangan. weer 4 uur met de boot al leek het veel korter dan de heenweg. waarschijnlijk omdat ik geen oog open kon houden hahah na al die avonden feesten. Die avond daarvoor waren we namenlijk weer naar dezelfde poolparty geweest als de eerste avond. toen kwamen we aan in Suratani, daar wat gegeten. (Ik had spareribs besteld maar die zijn hier niet zoals in nederland, ik was dan ook erg teleurgesteld). Ik had een trein eerder naar Bangkok dan Josefine dus ik zou haar op Koh san road weer ontmoeten. Ik sliep schuin boven een monnik haha, die om 8 uur zijn avond gebed deed, nogal luid. En ik dacht: irriteren andere mensen zich daar niet aan? maar nee hoor, 2 minuten later zaten er nog wat mensen mee te lallen haha. om 6 uur sochtends kwam ik in Bangkok aan. Leuk kan ik de stad zien ontwaken, dacht ik toen. Dat gebeurt dus niet echt daar. Heel anders dan Chiang Mai, Chiang Mai is ook een ontzettend grote stad, maar daar slapen de mensen nog wel, behalve ik want ik heb die stad 4 keer zien ontwaken haha. De trein van Josefine was 4 uur te laat, dus ben ik maar een beetje door bangkok gaan slenteren. Ik was zo verschrikkelijk moe toen ik een bankje zag staan in een steegje, eventje uitrusten dacht ik. Anerhalf uur later werd ik door een stadswacht wakker gemaakt dat ik hier toch echt niet kon slapen en maar een guesthouse op moest zoeken! Met Josefine ben ik overdag naar het Grand Palace gegaan. Dat is het Paleis waar de koning verblijft als hij in Bangkok is. Zo verschrikkelijk mooi! de dag erna deden mijn ogen nog pijn van alle bling bling. Die avond vloog Josefine terug naar Zweden en ben ik met de bus naar Chiang Mai gegaan. In de bus (het was trouwens geen prettige busrit) heb ik 4 duitsers ontmoet. En echt zo raar! Omdat ik al die weken engels heb gesproken kon ik niet eens meer in het duits zeggen: hallo mijn naam is lieke. Alsof mijn brein maar 2 talen tegelijk kan onthouden! Daarom heb ik de rest van de dagen maar engels met ze gepraat (ja dit was een mooie kans om mijn duits weer bij te schaven maarja). Zaterdag ochtend ook weer om 6 uur kwamen we aan in Chiang Mai. Toen hebben we er 3 en half uur over gedaan om een guest house te vinden! niet dat ze niet te vinden zijn, maar duitsers zijn nou eenmaal kieskeurig. Nougoed, uiteindelijk hebben we dan ook wel een hele leuke gevonden waar ik ook de rest van de tijd heb gezeten, tot vannochtend dus. De hele zaterdag heb ik geslapen en savonds zijn we naar de Satrurday markt gegaan en daarna naar de Night Bazaar. Echt je weet niet wat je ziet. Zo verschrikkelijk veel kraampjes! Walhalla voor veel mensen, ook voor mij. De rest van de dagen heb ik van alles in Chiang Mai gedaan en bezocht. Maandag hebben we scooters gehuurd en zijn we de berg opgereden. die 2900 meter hoog was! Ontzettend mooi uitzicht over heel Chiang Mai. om 5 uur gingen we weer naar beneden en door een misverstand zijn we elkaar kwijt geraakt! we waren met 2 scooters, ik op de ene en op de andere scooter 2 duitsers. Ik was natuurlijk sneller en we hadden afgesproken dat ik bij de goude boeddha (op 2000 meter hoogte) zou wachten. Ik was daar en het was zo verschrikkelijk koud! dat ik handschoenen heb gekocht, haha ik vind het wel een grap. ik belde ze waar ze bleven en ging even naar de wc. Na een lange tijd waren ze er nog niet, dus ik belde ze weer, waren ze al aan de voet van de berg dachten ze dat ik al beneden was! Inmiddels was het ook al donker geworden (tussen 5 en 6 wordt het hier iedere avond donker) en ik dacht echt kut, sta ik hier in mijn eentje in de kou boven op die kut berg (sorry maar zo stond ik daar echt:P) Zei hadden geen gas meer om mij tegemoet te rijden, en tja wat had dat eigenlijk ook voor zin. Ik zal er maar even bij vertellen dat dit de eerste keer was dat ik langer dan een straat lang op een scooter zat. Dus daar ging ik, alleen in het pikke donker een immens grote berg af! De berg was echt een oerwoud berg met daar tussendoor de gevaarlijkst slingerende weg die je ooit gezien hebt. De bochten waren ontzettend scherp, en ik dacht: als ik nou een bocht niet zie ben ik de lul. af en toe passeerde een auto. Dit was echt een moment uit een horror film, tijdens het rijden zat ik er ook een hele film van te maken, hoe kannibalen de berg afrenden en achter mij aan kwamen, hoe ik nog snel weg kon rijden maar dat toen mijn gas op was.. Haha maargoed, omdat de weg wel geasfalteerd was kon ik nog wel doorrijden. Achteraf bleek dat ik er maar 20 minuten over had gedaan terwijl de duiters er 50 minuten over hadden gereden.....
In Chiang Mai zijn we ook iedere avond naar de reggea bar geweest! Echt geweldig. Thaien met dreadlocks tot hun kont. hier zijn het allemaal Bob marleys met pleet oogjes. Helemaal uit mijn dak gegaan met hun!
Vannochtend ben ik naar de dierentuin geweest en vannuit daar snel terug naar Chiang Mai centrum want mijn bus stond te wachten voor Pai. Ik zat in een prive busje naar Pai, een heel luxe busje en het koste maar 3,50 (4 uur rijden) daarbij kwam dat ik de enigste was in het hele busje. Dat vond ik erg verdacht dus ik zag weer een horror film voor me haha. Uiteindelijk ben ik wel veilig in Pai aangekomen hoor. Hoe het met hun omzet zit is dan ook hun zaak.
Pai is zo ontzettend gezellig! een van de gezelligste plekken die ik in Thailand tot nu toe heb gezien. Ik heb een eigen bamboe hut aan de rivier! Ontzettend mooi. ik ga zo even een barretje in, kijken of er gezellige mensen rond hangen.

Ik kan ook niet geloven dat ik volgende week alweer thuis ben! Ik wil zo graag langer blijven, want er is echt zo zo zo ontzettend veel nog te doen! Een reden om terug te komen (als ik wel geld heb haha)

Liefs Lieke

• 19 December 2008 - 09:07

Joyce:

Hey lieke,
    Wat fijn voor je dat t zo koud is daar in Pai, het is hier nl ook koud, kun je vast weer wennen aan de Hollandse temperaturen.
    Ik begrijp uit je verhaal dat je heel hard gaat studeren, om veel geld te kunnen verdienen en zo de Thaise correspondent van de Stentor te worden, hahahaha.
    Dat ze in Thailand een dierentuin hebben, het is daar toch al 1 grote dierentuin?
    Geniet nog van je laatste dagen en alvast een goede terugreis.

Liefs vanaf de Gewestlaan.

• 21 December 2008 - 16:37

Jetje:

Ja Lieke jammer he aan al mooie dingen komt een eind maar ach je kunt altijd nog terug en dan weet je waar je heen wilt en wat je echt weer wilt zien.
    Binnenkort geniet je van al je foto's en verhalen. Ja en dan begint je opleiding wat ook leuk is een nieuwe uitdaging.

He schat veel succes met afscheid nemen van de mooie ervarngen en het onbezorgde leven en ik hoop dat je een goede terugvlucht hebt
    Tot gauw
    Dikke kus

• 08 Januari 2009 - 12:08

Maud:

Heey..! ooh wat leuk om te horen haha.
    nee heb paris nog niet ontmoet maar dat zal nog wel komen denk ik;).
    we zijn vandaag op een basisschool geweest. was heel leuk. en na de 4 weken introductie ga ik 2 weken in het weeshuis werken;).
    zal je verhalen nog wel lezen heb nu niet zo veel tijd..;)

groetjes maud
Lieke