Full, Half, Black, Shiva Moon
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lieke
10 December 2008 | Thailand, Singburi
Ik zit nu op Koh Phangan sinds zondag. De laatste week in het weeshuis vorige week was echt zo super. Het is moeilijk te beschrijven hoe het voelt om les te geven aan die kinderen en te werken aan het opbouwen van het weeshuis. Echt geweldig! Afgelopen donderdag heb ik een deel van het geld besteeds aan speelgoed, maar dan ook echt heel veel speelgoed (het kost hier geen drol). In totaal 50 stuks speelgoed, autos, poppen, borden waar je met een magneetje op kan tekenen en het dan weer uitvegen en nog zo ontzettend veel meer!
Ik kwam vrijdag ochtend aan met 2 grote zakken vol speelgoed (ook erg toevallig dat het 5 december was, ik voelde me net sinterklaas haha) alle kinderen renden om me heen en probeerde te te zien wat ik bij me had, en toen ze eenmaal door hadden dat het om speelgoed ging, ooghhpff haha.
Het is moeilijk om 50 stuks speelgoed uit te delen als er 180 kinderen zijn, daarom heb ik het maar aan de leraren gegeven en die hebben de zakken toen aan de kinderen gegeven. In Nederland is het dan wie het eerst haalt wie het eerst maalt, hier in Thailand niet.
Het is echt zo mooi om te zien hoe ze alles delen en echt veel aan elkaar willen afstaan en gunnen, daar kunnen de kinderen in nederland veel van leren. En ook ik, alle nederlanders beter gezegd.
Vrijdag was dus onze laatste dag en het was ook maar een halve dag omdat het de verjaardag van de Koning was. We hebben nog met de kinderen gespeeld, van het lesgeven kwam het de laatste week toch al steeds minder, ik vond het zelf namelijk ook leuker om buiten te voetballen en spelletjes te doen. Een stricte leraar zal ik nooit worden haha, maar sociale vaardigheden zijn natuurlijk ook belangrijk(er).
En toen kwam het afscheid, ik vond het zo verschrikkelijk moeilijk om afscheid te nemen! Ik had niet door dat ik zon band met ze heb. Vooral Prani en nitcha. Ik zou hen echt weer een keer willen zien. Ik weet ook zeker dat ik ooit dit weeshuis weer ga bezoeken als ik in Thailand ben om te kijken hoe het gaat en te vragen waar zij nu zijn.
De rest vaqn het geld heb ik gedonneerd voor het bouwen van de toiletten. Die staan aan de rivier waar ze vroeger ook al hun kleren in wassten. Gelukkig hebben ze al wel een soort grote poel gemaakt waar ze hun kleren nu in wassen, alleen de wcs nog. voprige maand waren ze al begonnen met het bouwen van de toiletten, maar de overstroming vier weken geleden heeft alles verwoest, ook de nieuwe toilet potten, dus kunnen ze weer opnieuw beginnen.
Ik heb ook gevraagd hoeveel ze ontvangen van een vrijwilliger per week wat ze kunnen besteden aan het opbouwen voor het weeshuis, want dat zijn hun enigste inkomsten. En dat is, schrik niet, maar 10 euro per persoon per week, echt belachelijk weinig. Daarom kunnen ze vaak ook niet verder bouwen omdat er gewoon geen geld is.
Hier op Koh Phangan is het echt geweldig! Iedere avond feest natuurlijk haha. Ik ben hier sinds zondag, gekomen met de nachttrein. Ook een ervaring! Was wel lachen, zo veel mensen in kleine bedjes maar toch wel comfortabel. Ik voelde me echt Floortje Dressing! Ik denk dat ik ooit met de Trans Siberie express wil meereizen, lekker met de trein naar China. En dan maar meteen door via Japan naar Vietnam, Laos, Cambodia, Thailand Maleisie en Indonesie! Achja en dan ben ik al bijna in Australie, kan dr ook wel bij.
Zondag avond natuurlijk meteen uitgeweest, naar een poolparty met allemaal backpackers. Echt zo vet! Ik kijk net op de site van dat feest, en zie echt de belachelijkste fotos van ons erop staan hahah.
De ochtend erna was ook super, we zijn naar het strand gegaan. Helaas was het bewolkt dus de zee was niet helderblauw. Er was wel ontzettend veel wind en de golven waren zo hoog! niet normaal als ik kon surfen zou ik hier de hele dag zijn. van die ronde golven waar je in kan surfen als ze nog niet omgeklapt zijn. De avond daarna naar de half moon party geweest. Zo verschikkelijk gaaf! Het was in de jungle en iedereen had glow in the dark bodypaint!
Donderdag vertrek ik hier en ga ik naar Chiang Mai. Ik heb besloten om wel gewoon op de 24ste terug te komen, lekker voor kerst en dan heb ik alle tijd voor dat mijn studie begint, waar ik ook ontzettend veel zin in heb!
Lieke
Lieke
10 December 2008 - 08:52
Annick:
Lieke lieke liekeeeee
OOO MY GOD.
Ik vind het zo leuk zo vet zo geweldig om het allemaal te lezen. En je foto's en filmpje!!! Echt ik heb er geen woorden voor. Kan wel janken zo blij dat ik voor je ben en dan is je reis alweer bijna voorbij :(
Met welke studie ga je straks beginnen? Journalistiek?
Nou meid, heel veel plezier nog de komende weken en tot gauw.
Kussssssen!
10 December 2008 - 10:34
Paul Brand:
en bevalt het nu een beetje zonder die groep??
sexy trouwens die oerang oetan :p.
10 December 2008 - 12:30
Tina:
Lieke!
Echt zo leuk om dit allemaal te lezen!
Echt volgens mij heb je het daar helemaal naar je zin, super!
Stiekem was ik toch wel heel blij met de laatste zin, dat je al zo snel weer terugkomt, over 2 weken al!
Maar geniet er nog even heeeeel goed van daar en we zien elkaar dan al heel snel weer!!
Dikke kus!! -
10 December 2008 - 14:35
Milou:
Hallo Lieke!
Ik ben samen met een klasgenootje opzoek naar een weeshuis en Thailand en kwam via google op jou site terecht! Erg leuk! Weet jij of er een mogelijkheid voor ons is om daar een afstudeerproject te maken en is er misschien een site van dat weeshuis zodat we kunnen contacten?
Alvast bedankt!
groetjes Milou
miloutjuhhhhh@hotmail.com -
10 December 2008 - 19:10
Joyce:
Hey Lieke,
Het was weer leuk om jouw avontuur mee te beleven.
Je hebt wel een enorme afwisselende tijd gehad volgens mij.Geniet nog van je laatste 2 weken en dan zijn we benieuwd naar je foto's.
Liefs uut Diepenveen
10 December 2008 - 19:11
Joyce:
Hey Lieke,
Het was weer leuk om jouw avontuur mee te beleven.
Liefs uut Diepenveen
12 December 2008 - 00:10
Lieke:
Ja erg grappig rens, dat je dat filmpje erop hebt gezet:P -
12 December 2008 - 12:47
Rens:
haha leuk he -
13 December 2008 - 00:04
Annika:
Wow, geweldige verhalen meisje !
Als je terug bent wil ik snel alle verhalen van je horen en foto's zien !
Voordat ik wegga ;)
dan gaan we nog even daten (H)
xx -
14 December 2008 - 11:37
Jet:
He Lieke
Je bent en blijft een stoer wijf zie filmpje
Maar je hebt toch besloten om terug te komen, vinden je vriendinnen en familie hier ook wel fijn denk ik want ze missen je wel.
Maar je kunt terug kijken op een te gekke tijd en ik zal je leuke verhalen missen hoor en ik ben erg benieuwd naar je foto's
Ja en hier hebben we de kerstbomen al weer opgezet dus je komt wel in een leuk sfeertje thuis maar het zal wel een cultuurshock zijn.
Dikke kus en geniet nog van de laatste dagen